De Scipio app voor op uw smartphone of tablet biedt u actuele informatie betreffende onze gemeente. U vindt er onder andere het overzicht van de kerkdiensten, huisbezoeken, vergaderingen en contactgegevens van gemeenteleden. Ook kunt u er digitaal giften overmaken en vindt u er de nieuwsbrieven, kerkbodes en gemeentegids in digitale vorm. Door de integratie van de Scipio-app met de website van onze gemeente (www.eskol-kerk.nl) heeft u via de Scipio-app ook toegang tot de gehouden preken en tot de live beelduitzending.

De Scipio-app wordt u ter beschikking gesteld door de kerkenraad en is enkel bestemd voor eigen gemeenteleden, voor gebruik door uzelf en door uw gezinsleden. U heeft toegang tot de Scipio-app via uw account. Om misbruik te voorkomen is het niet toegestaan om uw account te delen met personen buiten uw gezin. Afbeeldingen en privacygevoelige informatie zoals persoonsgegevens mogen niet gedupliceerd of gekopieerd worden vanaf de app. 

Zodra de jongelui de catechisatie gaan volgen is het mogelijk om voor hen een eigen account aan te vragen. De kerkenraad beveelt dat aan. Hiervoor kunt u een verzoek indienen bij administratie@eskol-kerk.nl. Heeft u vragen over de installatie of het gebruik van de app, dan kunt u contact opnemen met de beheerder via app.beheer@eskol-kerk.nl.

Installatie & registratie

 
Installeer de app voor Android of iPhone. Wanneer u na installatie de app opent dient u zich de eerste keer te registreren door in het welkomstscherm te kiezen voor ‘Account aanmaken’. Gebruik hierbij uw e-mailadres waarmee u in de gemeentegids vermeld bent en kies een veilig wachtwoord.

Nadat u een account heeft aangemaakt ontvangt u daarvan een e-mail. Controleer uw e-mail en volg de instructies daarin om uw account te bevestigen. Wanneer u daarna terugkeert naar de app kunt u inloggen en zal u automatisch de Eskol-kerk (Gereformeerde Gemeente Houten) getoond worden.

Gebruik

Eenmaal ingelogd komt u op het hoofdscherm:

Onderaan dit scherm bevindt zich het hoofdmenu dat altijd zichtbaar is, met de volgende opties:

  • Eskol-kerk Houten: knop om naar dit scherm terug te keren.
  • Actuele beelduitzending: knop om naar de live stream van de kerk te gaan.
  • Ledenlijst, Groepen en Wijken: toegang tot de contactgegevens van gemeenteleden.
  • Mijn meldingen: een overzicht van alle meldingen m.b.t. nieuwe berichten in de app.
  • Menu: toegang tot het gedetailleerde menu.

Profiel en privacy instellingen

U heeft zelf enige controle over welke gegevens er van u in de app zichtbaar zijn voor anderen. Hiervoor klikt u onder in de knoppenbalk op “Menu”, dan bovenin op “Bekijk mijn lidmaatschap” en vervolgens op “Privacy-instellingen beheren”.

Meldingen aan- en uitzetten

Onder uw profiel (knoppenbalk “Menu”, dan “Mijn lidmaatschap” en vervolgens “Meldingen instellingen”) kunt bepalen bij welke gebeurtenissen u een melding van de app krijgt.

Ledenlijst, Groepen en Wijken

Om toegang tot het ledenbestand te krijgen is een extra beveiligstap nodig, namelijk omdat het hier gaat om het raadplegen van persoonsgegevens. De eerste keer dat u deze menu optie kiest (in het midden van de knoppenbalk onderin) wordt u gevraagd uw wachtwoord nogmaals in te voeren. Vervolgens moet u een cijfercode te kiezen en deze te bevestigen. Deze cijfercode moet u vervolgens altijd invoeren als u het ledenbestand wil raadplegen.

Wanneer uw telefoon biometrische identificatie ondersteunt (vingerafdruk of gezichtsherkenning) wordt u gevraagd of u dit wilt instellen. Wanneer u hiervoor kiest, hoeft u de pincode niet meer in te voeren bij het openen van het ledenbestand, maar volstaat een vingerafdruk of gezichtsherkenning.